Konopljino olje na naši kmetiji pridobivamo izključno iz semen lastne, ekološke pridelave. Konopljina semena so ekološko pridelana, brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev in umetnih gnojil.

Konopljnino olje predstavlja eno najbolj pomembnih olj, ki jih človek lahko uživa. Zaradi svoje edinstvene sestave je lahko prebavljivo, ugodno učinkuje pri večini procesov v telesu in zato blagodejno za naše zdravje. Vsebuje omega 3-6-9 maščobne kisline v idealnem razmerju, GLA maščobno kislino, ki krepi imunski sistem, pomaga pri predmenstrualnem sindromu, težavah s kožo, alergijah in pri bolečih sklepih. Konopljino olje je edino jedilno olje, ki vsebuje to maščobno kislino. Poleg tega ima to olje nizko vsebnost nasičenih maščobnih kislin. Strokovnjaki so prepričani, da z uživanjem esencialnih maščobnih kislin izboljšamo odpornost telesa, delovanje možganov in pozitivno prispevamo k zdravju naš kože.

Priporoča se vsakodnevno uživanje konopljinega olja, saj boste z njim zagotovili telesu najnujnejša hranila, ki jih potrebujemo za dobro počutje. Konopljino olje uživamo surovo, nepredelano, lahko samo na žlico ali pa ga dodajamo solatam, namazom in drugim hladnim jedem, je rahlo oreškastega okusa in z njim lahko pripravimo zanimive jedi, ki bodo povrhu še zelo zdrave. Dnevno popijemo 1 jušno žlico olja, s tem zagotovimo optimalen dnevni vnos hranil, ki jih konopljino olje ponuja.