Konopljina semena 500 g

Konopljina semena 500 g

5.50

Konopljina semena so zelo bogata z magnezijem in fosforjem, ki ohranjata zdrave kosti, ter z železom, ki prispeva k dobri krvni sliki. So prava zakladnica hranil, nenasičenih maščobnih kislin (omega-3, omega-6, omega 9, GLA), beljakovin, vitaminov, encimov in antioksidantov. V njih najdemo vse esencialne aminokisline in maščobne kisline, ki jih nujno potrebujemo za optimalno delovanje telesnih funkcij. Veljajo za semena z najvišjo hranilno vrednostjo nasploh. Zaradi velike vsebnosti vlaknin pospešujejo prebavo in zardi tega ugodno vplivajo na počutje.

“Nobena hrana rastlinskega izvora ne more biti primerljiva s semeni konoplje, kar se tiče hranilne vrednosti. Pol kilograma konopljinih semen priskrbi vse najnujnejše proteine, maščobne kisline in vlakna za dva tedna človeškega življenja.” (Dr. Udo Erasmos v knjigi “Fats that Heal, Fats that Kill” – Alive Books, 1993.)

Kategorija:

Opis

Od vseh obstoječih rastlin ima konoplja največji delež esencialnih maščobnih kislin – 80%. Pri tem je potrebno še posebej poudariti, da vsebuje njeno olje 50-70% linolne (omega-6) kisline in od 15 do 25% alfa linolenske (omega-3). Tako že 10 do 20 gramov konopljinega olja zadostuje za pokrivanje dnevnih potreb po teh dveh esencialnih maščobnih kislinah.

Uporabljamo jih kot dodatek kosmičem, granolam, dodajamo jih v juhe, mineštre, posujemo po solatah ter z njimi pečemo kruh, pecivo in piškote.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Konopljina semena 500 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja