Konopljina moka 500 g

Konopljina moka 500 g

4.00

Konopljina moka je narejena iz konopljinih semen, katerim smo odvzeli olje, jih zmleli in presejali.  Je brez glutena, vsebuje še manjši delež konopljinega olja, velik delež beljakovin (25%), vitamine B in A, ogromno vlaknin in z njo lahko obogatimo jedi s hranili, ki jih v naši vsakodnevni prehrani velikokrat manjka. Ker vsebuje izredno malo ogljikovih hidratov je primerna tudi za vse, ki se prehranjujejo po LCHF, KETO ali PALEO načinu prehranjevanja Še posebej primerna, za tiste, ki trpijo za celiakijo, prebavnimi motnjami ali ne trpijo glutena. Bogata z vlakninami  pripomore k hitrejšemu občutku sitosti. Predstavlja odličen dodatek jedem: jogurtu, smutijem, zelenjavi in solatam, sokovom… Obrok je z dodatkom konopljine moke zelo hranljiv in zdrav.

Konopljino moko se uporablja za peko peciva, kruha, palačink… Moka je brez glutena, zato je pri peki potrebno dodati še kakšno drugo moko v razmerju 1 (konopljine) : 4 (druge moke).

Kategorija:

Opis

RECEPT ZA KONOPLJINE PIŠKOTE

Z mešalcem stepaj, da naraste:

En zavitek kokosovega masla (250g) z nožem nareži v posodo mešalnika. Ko vključiš mešalnik dodajaj vrelo mleko po kapljicah, da se maslo malo ogreje in da začne nastajati maslena masa.

Dodaj 2 jajci in 100 g sladkorja (bolje med ali stevija). Stepaj in ko naraste in nastane penasta masa dodaš že prej pripravljeno mešanico mok

400g moke (bele ali polno zrnate moke, 100g konopljine moke in dva vanilijeva sladkorja), vse pregneteš, da nastane testo, daš počivat za eno uro v hladilnik in nato oblikuješ piškote.

Pečeš jih približno 20 minut pri 180 stopinj Celzija

RECEPT ZA KONOPLJINE PIŠKOTE Z OVSENIMI KOSMIČI

Z mešalcem stepaj, da naraste:

En zavitek kokosovega masla (250g) z nožem nareži v posodo mešalnika. Ko vključiš mešalnik dodajaj vrelo mleko po kapljicah, da se maslo malo ogreje in da začne nastajati maslena masa.

Dodaj 2 jajci in 200 g sladkorja (bolje med ali stevija). Stepaj in ko naraste in nastane penasta masa dodaš že prej pripravljeno mešanico mok in ostalih dodatkov- glej spodaj

400g polnozrnate moke, 100g konopljine moke, 240 g ovsenih kosmičev, 140 g sesekljanih orehov, 100g sesekljane čokolade za kuhanje, cimet, en pecilni prašek

Pečeš jih približno 20 minut pri 180 stopinj Celzija

RECEPT ZA KONOPLJINE PALAČINKE

4 dele (bele ali polno zrnate moke + 1 del konopljine moke), dodamo mleko, malo radenske,  jajca, vanilija.

RECEPT ZA KONOPLJIN KRUH

  1. recept

Konopljin kruh pečemo enako v razmerju 4 dele (bele ali polno zrnate moke + 1 del konopljine moke)

  1. recept

V 1 kg bele ali polnozrnate moke vmešam 200g neoluščenih konopljinih semen za peko in zamesim kot običajen kruh

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Konopljina moka 500 g”