Konopljina moka je narejena iz konopljinih semen, katerim smo odvzeli olje, jih zmleli in presejali. Je brez glutena, vsebuje še manjši delež konopljinega olja, velik delež beljakovin (25%), vitamine B in A, ogromno vlaknin in z njo lahko obogatimo jedi s hranili, ki jih v naši vsakodnevni prehrani velikokrat manjka. Ker vsebuje izredno malo ogljikovih hidratov je primerna tudi za vse, ki se prehranjujejo po LCHF, KETO ali PALEO načinu prehranjevanja Še posebej primerna, za tiste, ki trpijo za celiakijo, prebavnimi motnjami ali ne trpijo glutena. Bogata z vlakninami pripomore k hitrejšemu občutku sitosti. Predstavlja odličen dodatek jedem: jogurtu, smutijem, zelenjavi in solatam, sokovom… Obrok je z dodatkom konopljine moke zelo hranljiv in zdrav.
Konopljino moko se uporablja za peko peciva, kruha, palačink… Moka je brez glutena, zato je pri peki potrebno dodati še kakšno drugo moko v razmerju 1 (konopljine) : 4 (druge moke).
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.